Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ірландський мох - інгредієнт для освітлення пивного сусла, широко застосовується як у домашньому, так і в промисловому пивоварінні. Ірландський мох містить багато негативних зарядів. Білки, що формують осад у сусловарочному котлі, мають позитивні заряди.
Ірландський мох притягує частинки білка, як магніт, що допомагає утримувати білки разом із великими фрагментами.
Танніни, що містяться в хмелі, таким чином легше знаходять білки і випадання осаду відбувається швидше, що сприяє очищенню та освітленню пивного сусла, допомагає запобігти холодному помутнінню шляхом зв'язування білків та інших часток у пивному суслі. Утворює досить компактний осад.
Спосіб застосування:
Попередньо сухий Ірландський мох слід залити невеликою кількістю теплої води та залишити на 10-15 хвилин для набухання. Потім додати отриману масу в сусло за 10 хвилин до кінця кип'ятіння.
Дозування: 3 грами моху достатньо для освітлення 25л пивного сусла.